Brandventilatorer för tak

Brandventilatorer finns i en mängd olika storlekar och varianter. Vi tillverkar både produkter som är CE certifierade enligt EN12101-2 och specialanpassade produkter för renovering av befintliga brandventilatorer då våra CE produkter inte är lämpliga eller praktiskt möliga att använda. Eftersom vi tillverkar själva finns nästan inga begränsningar. 

Har ni frågor eller önskemål ska ni inte tveka att kontakta oss så hjälps vi åt att hitta en bra lösning.

FVTP (två isolerade plåtlock)
Detta är en brandventilator med två isolerade plåtlock som är utvändigt och invändigt klädda med aluzinkplåt.
I standardutförande levereras den med en 450mm hög isolerad sarg, men vi kan givetvis tillverka andra sarghöjder. 
Insidan består av aluzinkplåt och på utsidan är en plywoodskiva monterad för att kunden enkelt skall kunna klä in den med papp, duk eller plåt. Brandventilatorn levereras med 72 graders smältsäkring och gastryckfjädrar för öppning, men kan även förses med 24V. hållmagnet för elektrisk öppning. 

FVTP är CE godkänd.

FVEL (ett lanterninlock av polykarbonat)
Detta är en brandventilator med ett lock av poykarbonat (kanalplast) i 5 eller 9 skikt. Locket kan fås i klart eller i opaliserat utförande och kanten på locket är klädd med aluminium för att skydda mot stötar och skador. Brandventilatorn levereras med 72 graders smältsäkring och gastryckfjädrar för öppning, men kan även förses med 24V. hållmagnet eller en elmotor som, förutom att öppna vid brandventilation, även kan användas för komfortventilation. 

FVEL finns både i CE godkänt utförande och som renoveringsenhet till befintliga brandventilatorer.

FVEP (ett isolerat plåtlock) 
Detta är en brandventilator med ett isolerat lock som är utvändigt och invändigt klätt med aluzinkplåt. Brandventilatorn levereras med 72 graders smältsäkring och gastryckfjädrar för öppning, men kan även förses med 24V. hållmagnet eller en elmotor som, förutom att öppna vid brandventilation, även kan användas för komfortventilation.

FVEP finns både i CE godkänt utförande och som renoveringsenhet till befintliga brandventilatorer.
 

FVEK (ett acrylkupollock)
Detta är en brandventilator med ett lock av acrylkupol i 2 eller 3 skikt. Akrylkupolen levereras i klart eller opaliserat utförande och med välvd, pyramid eller sadeltaksform. Kanten på kupolen är klädd med aluminium för att skydda den mot stötar och skador.  
Brandventilatorn levereras med 72 graders smältsäkring och gastryckfjädrar för öppning, men kan även förses med 24V. hållmagnet eller en elmotor som, förutom att öppna vid brandventilation, även kan användas för komfortventilation.

FVEL finns både i CE godkänt utförande och som renoveringsenhet till befintliga brandventilatorer.

Tillbehör
Det finns en mängd tillbehör till våra brandventilatorer:

  • 24V hållmagnet
  • Täckplåtar
  • Inbrottsförsvårande galler
  • Inbrottsgaller klass 3
  • Signalgivare
  • Lackade plåtsargar
  • Lackat lock
  • Komfortventilation
  • Elmotorer
  • mm.