Undertaksluckor

Undertaksluckor används främst till att täcka rökgasschakt. Gamla luckor rostar pga läckage från takspjäll / ventiler och tappar ibland formen och gör dom otäta vilket kan orsaka vindtjut.
Våra undertaksluckor tillverkas av en formstark vitlackad aluminiumkarm som täcks av ett eller två isolerade plålock som faller nedåt vid öppning 


Har ni frågor eller önskemål ska ni inte tveka att kontakta oss så hjälps vi åt att hitta en bra lösning.

loading...

UL-1 Infälld (en vitlackad lucka som faller nedåt)
UL-1 som infälld variant är en vitlackad lucka där man vill att hela luckan inklusive karmen skall ligga i liv med taket. Denna kan fås både med och utan karmfläns. Luckan kan förses med hållmagnet, snäpplås eller med ett enkelt vajerfäste för att hålla luckan stängd. Undertaksluckan faller nedåt då den öppnas. Vill man ha en mjukare öppning eller öppning till en begränsad vinkel monterar vi en gasfjäder på luckan.

UL-1 Utanpåliggande (en vitlackad lucka som faller nedåt)
Undertaksluckan har en 27mm fläns runt om, och skall monteras över öppningen i undertaket och kan förses med hållmagnet, snäpplås eller med ett enkelt vajerfäste för att hålla luckan stängd. Undertaksluckan faller nedåt då den öppnas. Vill man ha en mjukare öppning eller öppning till en begränsad vinkel monterar vi en gasfjäder på luckan.
 

UL-2 (två utanpåliggande vitlackade luckor som faller nedåt)
Samma som UL-1 men denna variant har två lock som faller nedåt.